Αχιλλέας Μάνδαλος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Πιστοποιημένος Οφθαλμίατρος ΕΟΠΥΥ

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ευρύτατο φάσμα οφθαλμολογικών παθήσεων με έμφαση στη χειρουργική Γλαυκώματος και Καταρράκτη. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες μας δείτε παρακάτω:

Χειρουργική
Γλαυκώματος

Ο οφθαλμίατρος Αχιλλέας Μάνδαλος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τριετή μετεκπαίδευση (Fellowship) στις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισης του γλαυκώματος στη Μ. Βρετανία και αναλαμβάνει δύσκολα περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Είναι εξαιρετικά έμπειρος στη διάγνωση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση ασθενών με γλαύκωμα και μάλιστα έχει διατελέσει Διευθύνων Οφθαλμίατρος (Consultant) στο τμήμα Γλαυκώματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Birmingham. Πραγματοποιεί ευρύ φάσμα αντιγλαυκωματικών επεμβάσεων όπως κλασική τραμπεκουλεκτομή, ένθεση βαλβίδας Ex-press, Ahmed και Baerveldt, μικροχειρουργική γωνίας και τραμπεκουλεκτομή ab interno με το ειδικό μαχαιρίδιο Kahook Dual Blade.

Χειρουργική
Καταρράκτη

Ο οφθαλμίατρος Αχιλλέας Μάνδαλος έχει μεγάλη πείρα στη χειρουργική του καταρράκτη με την πλέον σύγχρονη τεχνική (φακοθρυψία) και έχει αναλάβει επιτυχώς δύσκολες περιπτώσεις καταρράκτη τόσο κατά την άσκηση της ειδικότητάς του στην Ελλάδα όσο και κατά τη μετεκπαίδευσή του σε μεγάλα νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και με τη χρήση μηχανήματος παραγωγής υπερήχων (ευρέως γνωστό ως "λέιζερ") μέσω μιας μικρής τομής που κατά κανόνα δεν χρειάζεται ράμματα. Μετά την επέμβαση, θα μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας μέσα σε περίπου 2 ώρες. Η όραση συνήθως αποκαθίσταται μέσα σε λίγες μέρες.

Θεραπεία Βλεφαρίτιδας
& Ξηροφθαλμίας

Αν έχετε συχνά φαγούρα, τσούξιμο, ερεθισμένα ή κουρασμένα μάτια, είναι πιθανό να πάσχετε από ξηροφθαλμία ή/και χρόνια βλεφαρίτιδα. Στη βλεφαρίτιδα φλεγμαίνουν οι μικροί αδένες που παράγουν το λιπώδες συστατικό των δακρύων, οι λεγόμενοι μεϊβομιανοί αδένες. Η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής περιλαμβάνει, εκτός από αντιφλεγμονώδη αγωγή και κατάλληλη προσαρμογή της διατροφής, θέρμανση της περιοφθαλμικής περιοχής, ώστε να μαλακώσουν οι πυκνόρρευστες εκκρίσεις στη βάση των βλεφαρίδων και κατόπιν αφαίρεση των εκκρίσεων με επιμελή τοπική μάλαξη των αδένων.

Το ιατρείο διαθέτει κατάλληλη για το σκοπό αυτό ηλεκτρική θερμαντική μάσκα ματιών (Blephasteam ®) και έτσι υπάρχει η δυνατότητα η θεραπεία της βλεφαρίτιδάς σας να γίνει με εξειδικευμένο τρόπο στο ιατρείο μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες. Ο ιατρός είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και για μια εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία της βλεφαρίτιδάς σας.

Διαθλαστικό Laser
(για μυωπία κλπ.)

Εάν είστε άνω των 18 ετών με μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό ή ακόμα και πρεσβυωπία και η συνταγή των γυαλιών σας είναι σταθερή για τουλάχιστον ένα έτος, τότε πιθανώς είστε οι ιδανικοί υποψήφιοι για διαθλαστικό laser. Η επέμβαση είναι ανώδυνη, διαρκεί κατά κανόνα λίγα λεπτά για κάθε μάτι και τα αποτελέσματά της είναι ορατά ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο!

Ο οφθαλμίατρος Αχιλλέας Μάνδαλος αναλαμβάνει περιστατικά διαθλαστικού laser με τις πλέον σύγχρονες, ακριβείς και ασφαλείς τεχνικές (Z-LASIK) σε συνεργασία με μεγάλο διαθλαστικό οφθαλμολογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε πλέον άφοβα να απαλλαγείτε οριστικά από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής και να απολαύσετε τις χαρές της ζωής με τα δικά σας μάτια και μόνο!

Παιδο-οφθαλμολογικές
παθήσεις

Τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι η περίοδος στην οποία συντελείται η ωρίμανση της οπτικής λειτουργίας. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα παιδιά σας να παρακολουθούνται οφθαλμολογικώς σε τακτά διαστήματα, ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό οφθαλμολογικών παθήσεων ή υψηλών διαθλαστικών διαταραχών (πχ. μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός κλπ.).

Αν λοιπόν έχετε οποιαδήποτε υποψία σχετικά με την κατάσταση των ματιών του παιδιού σας, μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο για μια έγκυρη γνώμη.

Ο οφθαλμίατρος Αχιλλέας Μάνδαλος έχει ιδιαίτερη πείρα στην οφθαλμολογική εξέταση παιδιών και στην αντιμετώπιση και παρακολούθηση των συνηθέστερων παιδικών διαθλαστικών ανωμαλιών, στραβισμών και αμβλυωπίας, καθώς κατά την άσκηση της ειδικότητάς του εκπαιδεύθηκε επί 12 μήνες στο Τμήμα Παιδο-οφθαλμολογίας & Στραβισμού της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Giessen (Γερμανία).

Για οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια η ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας

Κοντά σας με αίσθημα ευθύνης για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ματιών.

Καλέστε τώρα!!!

2413 014 888

Παθήσεις Ωχράς Κηλίδας
& Αμφιβληστροειδούς

Η ωχρά κηλίδα είναι η περιοχή του αμφιβληστροειδούς που μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά (ευθύνεται δηλαδή για την κεντρική μας όραση). Μπορεί να επηρεαστεί σε διάφορες παθήσεις, συνηθέστερα στην ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, σε απόφραξη αμφιβληστροειδικών αγγείων και σε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Σε περίπτωση προσβολής της ωχράς κηλίδας η όραση μειώνεται σημαντικά και συχνά παρουσιάζει παραμορφώσεις.

Επειδή η έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της τύφλωσης, είναι απαραίτητη η χωρίς καθυστέρηση επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

Ο οφθαλμίατρος Αχιλλέας Μάνδαλος αναλαμβάνει την παρακολούθηση των παθήσεων της ωχράς κηλίδας με τακτική βυθοσκόπηση και διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων (OCT, αγγειογραφία) της ωχράς κηλίδας ακολουθώντας διεθνή πρωτόκολλα παρακολούθησης και θεραπείας και αναλαμβάνει, όποτε απαιτείται, την αντιμετώπισή τους με ενδοφθάλμιες ενέσεις κατάλληλων φαρμάκων. Σε περιπτωση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, συνεργάζεται με έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό αμφιβληστροειδούς.

Οπτικά
Πεδία

Η περιφερική μας όραση είναι εξίσου σημαντική με την κεντρική, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κινούμαστε με ασφάλεια και να αποφεύγουμε εγκαίρως δυνητικούς κινδύνους, όπως πχ. όταν κυκλοφορούμε στην πόλη.

Η προσβολή της περιφερικής μας όρασης σε παθήσεις όπως το γλαύκωμα είναι ύπουλη, γιατί είναι ασυμπτωματική. Επομένως, σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται τακτικός έλεγχός της σε οφθαλμίατρο.

 

Η αξιολόγηση της περιφερικής μας όρασης γίνεται με την εξέταση οπτικών πεδίων. Στις μέρες μας έχουμε τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης εξέτασης των οπτικών πεδίων με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας με εξαιρετική ακρίβεια και επαναληψιμότητα. Η εξέταση ονομάζεται αυτόματη περιμετρία και διαρκεί περίπου 5 λεπτά για κάθε μάτι.

Το ιατρείο διαθέτει μηχάνημα αυτόματης περιμετρίας Humphrey (μοντέλο 740i) με δυνατότητα ανάλυσης της εξέλιξης του γλαυκώματος (STATPAC - Guided Progression Analysis). Πρόκειται για το μηχάνημα αναφοράς στην εξέταση των οπτικών πεδίων και το μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ερευνητικές μελέτες παγκοσμίως.

Συνταγογράφηση Γυαλιών
& Φακών Επαφής μέσω ΕΟΠΥΥ

Η εξέταση της διαθλαστικής κατάστασης των ματιών (δηλ. για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία) απαιτεί ακρίβεια στη μέτρηση των διαθλαστικών διαταραχών και σχολαστικό έλεγχο της οπτικής οξύτητας με δοκιμές φακών, προκειμένου να καταλήξει ο οφθαλμίατρος στο κατάλληλο οπτικό βοήθημα.

Το ιατρείο διαθέτει για το λόγο αυτό αυτοματοποιημένο μηχάνημα διαθλασιμετρίας-κερατομετρίας της εταιρείας Visionix υψηλής ακρίβειας και επαναληψιμότητας. Η εξέταση διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση οπτικών βοηθημάτων (γυαλιών, φακών επαφής) και την έκδοση της σχετικής γνωμάτευσης.

Ηλεκτρονική
συνταγογράφηση φαρμάκων

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις.

Οφθαλμολογική εξέταση
υποψήφιων οδηγών

Ο ιατρός είναι συμβεβλημένος με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λάρισας για την οφθαλμολογική εξέταση των υποψήφιων οδηγών (για επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης).

Η εξέταση διαρκεί περίπου 10 λεπτά και περιλαμβάνει βάσει των προδιαγραφών του νόμου τις εξής εξετάσεις: μέτρηση της οπτικής οξύτητας, εξέταση χρωματικής αντίληψης, ορθοπτική μελέτη, αδρή εξέταση οπτικών πεδίων και εξέταση στη σχισμοειδή λυχνία.

Χρειάζεται να έχετε μαζί σας:
- μία έγχρωμη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
- 10 € (το ισχύον κόστος της εξέτασης βάσει της σύμβασης)

Καλή οδήγηση!

Κληση

Αχιλλέας Μάνδαλος

Κάντε κλίκ στα παρακάτω κουμπιά κι ακολουθήστε μας ...