Παράγοντες που επηρεάζουν την online αξιολόγηση των οφθαλμιάτρων

Παράγοντες που επηρεάζουν την online αξιολόγηση των οφθαλμιάτρων Παράγοντες που επηρεάζουν την online αξιολόγηση των οφθαλμιάτρων

Μελέτη από τις ΗΠΑ αναδεικνύει τους παράγοντες που φαίνεται να παίζουν ρόλο στην online αξιολόγηση των οφθαλμιάτρων από τους ασθενείς τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν συνολικά περίπου 84.000 αξιολογήσεις που αφορούσαν περίπου 7.300 οφθαλμιάτρους στις ΗΠΑ και οι οποίες είχαν αναρτηθεί σε δύο δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους αξιολόγησης ιατρών.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι οφθαλμίατροι είχαν γενικά καλό μέσο όρο αξιολόγησης (4,16 με άριστα το 5). Οι παράγοντες που σχετίζονταν με χαμηλότερο βαθμό αξιολόγησης ήταν οι εξής: ελλιπές διαδικτυακό προφίλ του ιατρού (πχ. απουσία φωτογραφίας ή βιογραφικού σημειώματος), μεγάλος χρόνος αναμονής στο ιατρείο (περισσότερο από 10 λεπτά) και ιστορικό ελλιπούς επικοινωνίας με τον ασθενή και ιατρικών λαθών.

Βιβλιογραφία
Smith ER et al. What Do Your Patients Think of You? An Analysis of 84,230 Physician Review Websites in Ophthalmology, Ophthalmology (2019), doi:https://doi.org/10.1016/j.ophtha.2019.10.016.

Νέα θεραπεία για την εκφύλιση ωχράς κηλίδας προ τω...
Η ξηροφθαλμία εκδηλώνεται πιο έντονα σε άτομα με η...
Κληση

Αχιλλέας Μάνδαλος

Κάντε κλίκ στα παρακάτω κουμπιά κι ακολουθήστε μας ...